Składniki:
* Kotlety schabowe grubsze ok. 2 cm. 5 Sztuk
* Pieczarki 250 g
* ser 150 g
* garść natki pietruszki
* sól
* pieprz
* słodka mielona papryka
* olej do smażenia
* łyżka masła
* bułka tarta
* jajko
Przygotowanie:
Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny.
Zabieramy się za przygotowanie farszu. W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. Smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę.
Tak przygotowanymi farszem nadziewamy nasze kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką.
Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor. Smacznego!
Zapraszam do oglądania materiału z przygotowań oraz subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz