kotlety rybne z dorsza


Składniki:

* 2 filety z dorsza
* 2 marchewki
* cebula
* ząbek czosnku
* bułka kajzerka
* garść natki pietruszki
* sól
* pieprz
* olej do smażenia
* bułka tarta
* dwa jajka

Przygotowanie:

Bułkę namaczamy w wodzie. Dorsza kroimy w drobną kostkę lub mielimy przez maszynkę. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Dodajemy odciśniętą bułkę kajzerkę oraz jajka.  Na koniec doprawiamy solą i pierzem.
Całość mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety w obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)




Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań oraz subskrybowania mojego kanału na YT:

                                             






2 komentarze: