kotlety rybne z dorsza


Składniki:

* 2 filety z dorsza
* 2 marchewki
* cebula
* ząbek czosnku
* bułka kajzerka
* garść natki pietruszki
* sól
* pieprz
* olej do smażenia
* bułka tarta
* dwa jajka

Przygotowanie:

Bułkę namaczamy w wodzie. Dorsza kroimy w drobną kostkę lub mielimy przez maszynkę. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Dodajemy odciśniętą bułkę kajzerkę oraz jajka.  Na koniec doprawiamy solą i pierzem.
Całość mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety w obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)




Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań oraz subskrybowania mojego kanału na YT:

                                             






6 komentarzy:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczne są Twoje kotleciki, z pewnością spróbuję bo ja ostatnio cały czas tylko grilluję rybki i czas coś zmienić. Co prawda przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-i-salatka-z-grillowanych-szparagow-rzodkiew-z-serem-feta-i-dressingiem-z-swiezej-miety/ jest świetny i chyba nigdy mi się nie znudzi ale warto jednak czasem spróbować coś nowego. Dzięki za inspirację!

    OdpowiedzUsuń