Racuchy na maślance z jabłkami


Propozycja na szybkie śniadanie, deser lub kolacje na słodko. Pyszne racuszki bez proszku do pieczenia :)

Składniki:
( z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk)

* 1 szklanka maślanki
* 1 szklanka mąki z górką
* 1 jajko
* 2 łyżeczki cukru pudru do ciasta+ plus odrobinę do posypania
* 1/2 łyżeczki sody
* 1 jabłko
* 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia ( lub innego dowolnego :))

Przygotowanie:

Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy lub mieszamy łyżką. Jabłko obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy w mniejszą kostkę lub ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta. Na patelni ( ja używam tej od naleśników) rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku

 Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:


















Komentarze

Prześlij komentarz