Ciasto jogurtowe z rabarbarem bez miksowania


Prosty przepis na ciasto z rabarbarem bez użycia miksera. Pyszne sezonowe i proste ciasto :) Po sezonie można rabarbar zastąpić innym ulubionym owocem :) Polecam!

Składniki:

* jajka 3
* mąka 2,5 szklanki
* jogurt naturalny 190 g
* olej 0,5 szklanki
* cukier 0,5 szklanki
* cukier z wanilią łyżeczka
* soda 0,5 łyżeczki
* proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Rabarbar 250-300 g

Przygotowanie:

Jajka wymieszać z cukrem i jogurtem. Następnie dodać przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Wlać olej oraz opcjonalnie dodać cukier w wanilią. Ponownie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ( 25x35). Na koniec ułożyć kawałki rabarbaru. ( Rabarbar możemy zasypać łyżką cukru i odstawić na ok. 30 minut. Dzięki temu rabarbar nie będzie tak kwaśny).  Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!


Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia :)
                                        /https://www.facebook.com/KulinarneePrzygody/

         Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego konta na YouTube:









zdjęcia czytelników:






Komentarze

  1. a gdzie w przepisie rabarbar i ile

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety u mnie w 25 min nic nie wyroslo... natomiast po 1h i 10 min wyroslo i pieknie sie dopieklo.Takze nie wiem jak w 25 min upieklo sie u pani ciasto.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz