Składniki:
* jogurt grecki 500 g
* galaretki 5 ( 2 szt. galaretek cytrynowych oraz 3 galaretki innego smaku)
* woda 1,25 l
Przygotowanie:
3 galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia a następnie włożyć do lodówki aby stężał.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia ( galaretka ma być wystudzona ale nie tężejąca.
W oddzielnej misce miksujemy przez chwilę jogurt grecki ( dzięki temu będzie bardziej puszysty). Wlewamy do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową.
Z lodówki wyjmujemy 3 galaretki wyciągamy z talerzy i kroimy w kostki. Następnie przekładamy je do miski z jogurtem. Całość przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!
Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału :)
Zdjęcia czytelników:
Komentarze
Prześlij komentarz