Placuszki z młodej kapusty


Sezon na kapustę w pełni :) Przestawiam wam zaskakującą inspirację na jej wykorzystanie. Placuszki są pyszne :) Zawitają na stałe w moim menu ;) Pozdrawiam!


Składniki:

* połówka małej główki kapusty 250 g
* 2 jajka
* 2 łyżki śmietany 18 %
* 4 łyżki mąki pszennej
* łyżeczka mąki ziemniaczanej
* ser żółty 100 g
* mały pęczek koperku
* sól
* pieprz
* olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę myjemy pod bieżącą wodą. Drobno kroimy i odstawiamy. Do osobnej miski dodajemy jajka, mąki  śmietanę - mieszamy. Ciasto doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i koperek i ponownie mieszamy. Tak przygotowane ciasto łączymy z kapustą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. ( wyciągam na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu) Smacznego!


Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia :)
                                        /https://www.facebook.com/KulinarneePrzygody/

       Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:












Komentarze

  1. Cudowne kotleciki :) Do tej pory robiłam z kiszonej, ale młodą kapustę mam, więc muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz