Ekspresowe ciasto z truskawkami bez miksera


Ciasto z niewielkiej ilości składników. Do szybkiego przygotowanie. Idealne dla niespodziewanych gości i gdy najdzie nas ochota na "coś słodkiego" :) Polecam jest bardzo smaczne!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


Składniki:
( tortownica 24 cm lub mniejsza)
( szklanka 250 ml)


  1. 4 jajka L
  2. 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
  3. 0,5 szklanki oleju
  4. cukier 1/2 szklanki
  5. 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
  6. 300 g truskawek
Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka i mieszamy z cukrem za pomocą trzepaczki. Kolejno dodajemy olej. Wlewamy partiami cały czas mieszając. Na koniec dodaje partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !


                Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Zdjęcia czytelników:














Komentarze