Ciasto z niewielkiej ilości składników. Do szybkiego przygotowanie. Idealne dla niespodziewanych gości i gdy najdzie nas ochota na "coś słodkiego" :) Polecam jest bardzo smaczne!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Składniki:
( tortownica 24 cm lub mniejsza)
( szklanka 250 ml)
- 4 jajka L
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 0,5 szklanki oleju
- cukier 1/2 szklanki
- 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
- 300 g truskawek
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka i mieszamy z cukrem za pomocą trzepaczki. Kolejno dodajemy olej. Wlewamy partiami cały czas mieszając. Na koniec dodaje partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz