Sernik na zimno idealny na lato i nie tylko :) szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny :) Polecam!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Polub mnie na Facebooku
Składniki:
* Serek homogenizowany 600 g
* śmietanka 30 % 200 ml
* Biszkopty okrągłe pół opakowania
* galaretka truskawkowa
* galaretka krystaliczna
* truskawki 350 g
Przygotowanie:
Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy ( zobacz film poniżej). Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.
Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.
Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek. Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego !
Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Zdjęcia czytelników:
Komentarze
Prześlij komentarz