Placuszki z cukinii z koperkiem



Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku

Składniki:


  1. Cukinia średniej wielkości ( 350 g)
  2. Jajko
  3. Cebula mała
  4. Koperek mały pęczek
  5. Mąka pszenna 3 łyżki
  6. Mąka ziemniaczana łyżeczka
  7. Jogurt naturalny 2 łyżki
  8. Sól
  9. Pieprz
Przygotowanie:

Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych). Solimy sporą ilością i odstawiamy na 15 minut. Odciskamy dokładnie na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!



    Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:














Komentarze

Prześlij komentarz