Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Składniki:
- Mała główka czerwonej kapusty ok 700 g
- 1/2 cebuli
- marchewka
- jabłko
- pietruszka mały pęczek
- koperek mały pęczek
- 2 czubate łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Kapustę poszatkować, lekko posilić, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę ( marchew oraz jabłko obrane ze skórki). Pietruszkę i koperek kroimy i dosypujemy do surówki. Dodajemy sok z cytryny majonez i Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz