Najlepsza surówka z czerwonej kapusty



Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


Składniki:


  1.  Mała główka czerwonej kapusty ok 700 g
  2. 1/2 cebuli
  3. marchewka
  4. jabłko
  5. pietruszka mały pęczek
  6. koperek mały pęczek
  7. 2 czubate łyżki majonezu
  8. 2 łyżki soku z cytryny
  9. sól
  10. pieprz

Kapustę poszatkować, lekko posilić, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę ( marchew oraz jabłko obrane ze skórki). Pietruszkę i koperek kroimy i dosypujemy do surówki. Dodajemy sok z cytryny majonez i Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!


    Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz