Łazanki z kapustą i pieczarkami


Składniki:

  1. Kapusta kiszona 700 g
  2. Pieczarki 500 g
  3. Makaron kokardki 500 g
  4. Cebula
  5. Liść laurowy
  6. Ziele angielskie
  7. Sól
  8. Pieprz
  9. Olej do smażenia
Przygotowanie:

Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody. Gotować do miękkości przez ok. 30 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.

Makaron ugotować al dente.

Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę do miękkości a następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Dodać ugotowaną kapustę i smażyć całość przez około 5 minut. Na koniec dodać makaron i wszystko razem wymieszać. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


   Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze