Prosty przepis na pyszne ciasto bananowe. Przygotowanie zajmuje kilka minut i nie wymaga użycia miksera. Polecam!
Składniki:
- Banany dojrzałe 4
- Olej 0,5 szklanki
- Cukier 0,5 szklanki ( użyłam brązowego)
- Mąką tortowa 1,5 szklanki
- jajko
- soda oczyszczona łyżeczka
- Proszek do pieczenia łyżeczka
Przygotowanie:
W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki.
Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Komentarze
Prześlij komentarz