Składniki:
( szklanka 250 ml)
( porcja na ok. 10 sztuk)
- Budyń śmietankowy 2x 40 g
- Mąka pszenna szklanka
- Mleko szklanka
- Woda szklanka
- Olej 1/3 szklanki
- Jajko
- Cukier waniliowy łyżeczka
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy, mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy. Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników. Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. ( Patelnie smaruje niewielką ilością oleju tylko przy pierwszym naleśniku). Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Wyglądają na przepyszne! Już w powietrzu czuję ten zapach! :)
OdpowiedzUsuńpachną jeszcze przed usmażeniem :) Polecam
Usuń