Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło


Najprostsza i chyba najbardziej popularna przekąska na ciepło :) Dodatkowo można dodać inne ulubione składniki, ser, ketchup itp. :) Polecam


Składniki:
(na 18 sztuk)

  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Parówki 250 g/ 6 sztuk
  3. jajko
  4. sezam
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia). 

Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu. 

Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!



Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


   Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze