Składniki:
- Płat ciasta francuskiego
- Pieczarki 30 dag
- Ser żółty 10 dag
- Por biała część kawałek ok 10 dag
- Masło łyżka
- Pietruszka natka łyżka
- sól
- pieprz
- jajko
- sezam
Przygotowanie:
Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
180 stopni z termoobiegiem czy góra dół?
OdpowiedzUsuń