Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami


Składniki:
  1. Płat ciasta francuskiego
  2. Pieczarki 30 dag
  3. Ser żółty 10 dag
  4. Por biała część kawałek ok 10 dag
  5. Masło łyżka
  6. Pietruszka natka łyżka
  7. sól
  8. pieprz
  9. jajko
  10. sezam
Przygotowanie:

Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze

Prześlij komentarz