Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło


Kolejna przekąska z ciasta francuskiego. Bardzo prosta w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna. Sprawdzi się na jako danie na kolację lub spotkanie ze znajomymi :) Polecam !


Składniki:

  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Mozzarella kulka 125 g
  3. Pomidory koktajlowe 10 sztuk ( można zastąpić dowolnymi pomidorami)
  4. Sól
  5. Pieprz
  6. Zioła prowansalskie
  7. Jajko
Przygotowanie:

Mozzarelle pokroić na cienkie plasterki, pomidorki umyć i również pokroić na plasterki. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków. Każdy posmarować rozmąconym jajkiem. 

Na każdym kawałku ułożyć plasterki mozzarelli oraz pomidorów. Posypać solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. 

Boki ciasta zawijam jednak nie ma takiej konieczności ( patrz film poniżej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!



Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze

  1. Wygląda pięknie! Właśnie takich kolorów chciały moje oczy w te ponure i mokre dni! :) Już wiem, co przygotuję jutro na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz