Składniki:
- Tortilla 5 sztuk
- Serek twarogowy typ Almette 150 g (użyłam o smaku pomidorowym)
- Filet z kurczaka duży
- Sałata ok 10 liści
- papryka czerwona mała
- Ogórek świeży
- Kukurydza 1/2 puszki
- Przyprawa gyros łyżka
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Filet z kurczaka posmarować łyżką oleju oraz doprawić łyżka przyprawy do gyrosa. Odstawić na godzinę do lodówki. Podsmażyć w całości na niewielkiej ilości oleju. Po lekkim przestudzeniu pokroić w paseczki. Ogórka i paprykę również pokroić w paski.
Na każdy placek tortilli po całości rozsmarować serek. Na 3/4 powierzchni placka rozłożyć sałatę, ogórka, paprykę kurczaka oraz kukurydzę.
Zwinąć ciasno w rulon zaczynając od części z warzywami i kurczakiem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwinąć z foli a roladki pokroić na mniejsze lub większe kawałki. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Na każdy placek tortilli po całości rozsmarować serek. Na 3/4 powierzchni placka rozłożyć sałatę, ogórka, paprykę kurczaka oraz kukurydzę.
Zwinąć ciasno w rulon zaczynając od części z warzywami i kurczakiem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwinąć z foli a roladki pokroić na mniejsze lub większe kawałki. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
świetna przekąska dla gości i nie tylko :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuń