Składniki:
- Kapusta pekińska ok 1 kg
- Filet z kurczaka 600 g
- Kukurydza puszka
- Papryka czerwona duża
- Ogórki konserwowe 7 sztuk
- Śmietana 18 % 180 ml
- Majonez 4 łyżki
- czosnek 2 ząbki
- Przyprawa do gyrosa 2 pełne łyżki
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki.
Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka.
W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Sałatkę można podawać od razu a najlepiej smakuje jak odstawimy ją do lodówki na kilka godzina. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki.
Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka.
W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Sałatkę można podawać od razu a najlepiej smakuje jak odstawimy ją do lodówki na kilka godzina. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Bardzo dobra, dodałam jeszcze cebulę czerwoną i mniej śmietany a wìecej majonezu
OdpowiedzUsuń