Sałatka Gyros mieszana z sosem czosnkowym


Składniki:

  1. Kapusta pekińska ok 1 kg
  2. Filet z kurczaka 600 g
  3. Kukurydza puszka
  4. Papryka czerwona duża
  5. Ogórki konserwowe 7 sztuk
  6. Śmietana 18 % 180 ml
  7. Majonez 4 łyżki
  8. czosnek 2 ząbki
  9. Przyprawa do gyrosa 2 pełne łyżki
  10. Olej do smażenia
Przygotowanie:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki.

Usmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki.
Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka.

W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wymieszać z pozostałymi składnikami.

Sałatkę można  podawać od razu a najlepiej smakuje jak odstawimy ją do lodówki na kilka godzina. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze

  1. Bardzo dobra, dodałam jeszcze cebulę czerwoną i mniej śmietany a wìecej majonezu

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz