Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika - Thermomaster 2


Składniki:
(szklanka 250 ml)
  1. Szklanka czerwonej soczewicy ok. 200 g
  2. Czosnek 2 ząbki
  3. Suszone pomidory w zalewie 6 sztuk
  4. Olej z suszonych pomidorów 3-4 łyżki
  5. Słonecznik łuskany garść
  6. Bazylia świeża kilka listków ( lub zioła suszone 1/2 łyżeczki)
  7. Sól 1/2 łyżeczki 
  8. Papryka słodka 1/2 łyżeczki
  9. Pieprz ziołowy większa szczypta

Przygotowanie:

Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną wody.

Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!

Przepis Thermomaster:

Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do dzbana robota zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotować. / 15 min./ob.2/100 Stopni

Przestudzić. Dodać pozostałe składniki. Zblendować. 30 sek./ ob.10. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z pomidorów.


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku

 Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze