Składniki:
(szklanka 250 ml)
- Szklanka czerwonej soczewicy ok. 200 g
- Czosnek 2 ząbki
- Suszone pomidory w zalewie 6 sztuk
- Olej z suszonych pomidorów 3-4 łyżki
- Słonecznik łuskany garść
- Bazylia świeża kilka listków ( lub zioła suszone 1/2 łyżeczki)
- Sól 1/2 łyżeczki
- Papryka słodka 1/2 łyżeczki
- Pieprz ziołowy większa szczypta
Przygotowanie:
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną wody.
Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!
Przepis Thermomaster:
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do dzbana robota zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotować. / 15 min./ob.2/100 Stopni
Przestudzić. Dodać pozostałe składniki. Zblendować. 30 sek./ ob.10. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z pomidorów.
Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!
Przepis Thermomaster:
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do dzbana robota zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotować. / 15 min./ob.2/100 Stopni
Przestudzić. Dodać pozostałe składniki. Zblendować. 30 sek./ ob.10. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z pomidorów.
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Komentarze
Prześlij komentarz