Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami

Składniki:


  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Serek śmietankowy kanapkowy 100 g
  3. Ser żółty starty 100 g
  4. Szynka 100 g
  5. Papryka czerwona 1/2 
  6. Natka pietruszki garść
  7. Pieprz
  8. Jajko
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwijamy a następnie smarujemy serkiem śmietankowym po całości. Posypujemy pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem.

Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk.

Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:

                                                             Polub mnie na Facebooku


          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze

Prześlij komentarz