Składniki:
- Opakowanie ciasta francuskiego
- Serek śmietankowy kanapkowy 100 g
- Ser żółty starty 100 g
- Szynka 100 g
- Papryka czerwona 1/2
- Natka pietruszki garść
- Pieprz
- Jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy a następnie smarujemy serkiem śmietankowym po całości. Posypujemy pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem.
Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk.
Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk.
Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Mniami :) Wyglądają tak smacznie, że mam wrażenie, że cały taki talerz bym wsunęła :)
OdpowiedzUsuńdziękuje :) Pozdrawiam
UsuńBardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńdziękuje
Usuńwygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńdiękuje :)
Usuńale to musi być dobre
OdpowiedzUsuńjest dobre :) Pozdrawiam
UsuńUwielbiam takie przekąski mniam! :)
OdpowiedzUsuńja również :) Pozdrawiam
UsuńIdealne na imprezę!
OdpowiedzUsuńto prawda :) Pozdrawiam
UsuńSuper wyglądają:) Można podawać je na zimno?
OdpowiedzUsuń