Składniki:
( szklanka 250 ml )
( porcja na 12 sztuk)
- Mąka tortowa 250 g ( ok 1 i 3/4 szklanki)
- Masło roztopione i przestudzone 100 g
- Jajka 2
- Mleko 1/2 szklanki
- Cukier 1/2 szklanki
- Borówki 250 g
- Sok z cytryny łyżka
- Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, mleko, masło, sok z cytryny oraz cukier.
Mokre składniki wymieszać z suchymi. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Ponownie delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto wyłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Gotowe muffiny udekorować lukrem i pozostałymi borówkami. Smacznego!
Mokre składniki wymieszać z suchymi. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Ponownie delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto wyłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Gotowe muffiny udekorować lukrem i pozostałymi borówkami. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Właśnie takich słodkości brakuje nam do popołudniowej kawy, pycha!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńpolecam :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak pyszna muffinka :)
OdpowiedzUsuńmniam :)
UsuńMoje dzieci uwielbiają babeczki, z borówkami jakoś jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńSmakowite i łatwe w przygotowaniu :) Najlepsze jeszcze ciepłe ;) Dziś zrobiłam pierwszy raz, ale na stałe u nas zagoszczą - to pewne :)
OdpowiedzUsuń