Rogaliki 3 składnikowe


Składniki:

( z podanej porcji wyszło 32 rogaliki)
(szklanka o pojemności 250 ml)

  1. Masło kostka 200 g
  2. Śmietana szklanka 12%
  3. Mąka pszenna 3 szklanki
Dodatkowo: lukier lub cukier puder do posypania
Nadzienie: powidła, czekolada

Przygotowanie:

Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki.

 Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszą część nałożyć łyżeczkę czekolady i zwinąć.

Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią.

Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:











Komentarze

Prześlij komentarz