Ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem szpinaku i mozzarelli


Składniki:

  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Opakowanie świeżego szpinaku 200 g
  3. Mozzarella lulka 125 g
  4. Ser żółty 100 g
  5. Papryka czerwona 1/2 
  6. Czosnek ząbek
  7. Sól 
  8. pieprz
  9. Olej do smażenia
Przygotowanie:

Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć krótko posiekany czosnek. Dodać szpinak i również podsmażyć aż liście zwiędną, Pod koniec doprawić solą i pieprzem. 

Mozzarelle pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę

Na blat ciasta francuskiego ułożyć po całości ser żółty, paprykę, szpinak który kroje jeszcze przed położeniem na ciasto francuskie i na koniec mozzarelle. 

Zwijamy ciasto w rulon zaczynając od dłuższego boku. Pokroić na plastry wielkości ok 1,5 cm. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze

Prześlij komentarz