Składniki:
- Opakowanie ciasta francuskiego
- Opakowanie świeżego szpinaku 200 g
- Mozzarella lulka 125 g
- Ser żółty 100 g
- Papryka czerwona 1/2
- Czosnek ząbek
- Sól
- pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć krótko posiekany czosnek. Dodać szpinak i również podsmażyć aż liście zwiędną, Pod koniec doprawić solą i pieprzem.
Mozzarelle pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę
Na blat ciasta francuskiego ułożyć po całości ser żółty, paprykę, szpinak który kroje jeszcze przed położeniem na ciasto francuskie i na koniec mozzarelle.
Zwijamy ciasto w rulon zaczynając od dłuższego boku. Pokroić na plastry wielkości ok 1,5 cm. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Super to wygląda i zapewne też świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
UsuńWow wyglądają wybornie. Będę musiała spróbować zrobić takie ślimaczki
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńSame pyszności, jeszcze nie robiłam nic z ciasta francuskiego. Chętnie spróbuję
OdpowiedzUsuńkoniecznie trzeba wypróbować :)
UsuńFajne na przekąskę do szkoły lub pracy :)
OdpowiedzUsuńpewnie :) Polecam :)
UsuńSzybkie i smaczne, jak to zwykle z ciastem francuskim :)
OdpowiedzUsuńoczywiście :) Pozdrawiam :)
Usuń