( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi 12 muffinek )
- Mąka pszenna 1,5 szklanki
- Mleko szklanka
- Jajka 2
- Olej 1/2 szklanki
- Cukier 1/2 szklanki
- Przyprawa do piernika 20 g
- Proszek do pieczenia pełna łyżeczka
- Kakao 2 łyżki
Przygotowanie:
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika.
W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajka.
Suche składniki połączyć z mokrymi i wymieszać za pomocą łyżki.
Do blaszki na muffiny wkładamy papilotki. Do każdej nakładamy pełną łyżką ciasta, a następnie po łyżeczce konfitury śliwkowej i przykrywamy pozostałym ciastem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka.
Po przestudzeniu pudrujemy, lukrujemy i dekorujemy :) co kto woli :) Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz