Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone


Składniki:
(porcja na 5 dużych kotletów)

  1. Mięso mielone z indyka 400-500 g
  2. Bułka Kajzerka 
  3. Żółtko
  4. Cebula mała
  5. Czosnek ząbek
  6. Natka pietruszki 2 łyżki
  7. Koperek łyżka
  8. Sól
  9. Pieprz
Panierka: mąka, jajko, bułka tarta

Przygotowanie:

Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany.

Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników.
Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.  Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze

Prześlij komentarz