Składniki:
(porcja na 5 dużych kotletów)
- Mięso mielone z indyka 400-500 g
- Bułka Kajzerka
- Żółtko
- Cebula mała
- Czosnek ząbek
- Natka pietruszki 2 łyżki
- Koperek łyżka
- Sól
- Pieprz
Panierka: mąka, jajko, bułka tarta
Przygotowanie:
Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany.
Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników.
Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany.
Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników.
Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Z tą sałatką wyglądają jeszcze apetyczniej :)
OdpowiedzUsuń