Składniki:
- Ser mielony z wiaderka lub trzykrotnie mielony 1 kg
- Jajka 5
- Budyń śmietankowy 2
- Mleko skondensowane słodzone puszka 530 g
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły).
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły).
Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Chętnie taki sernik wypróbuję
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńA czy budynie są z cukrem?
OdpowiedzUsuńnie
Usuńserniczek smakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
Usuńjaki ser dodany? tzn nazwę
OdpowiedzUsuńBudynie na 1/2 litra mleka?
OdpowiedzUsuńSam proszek
UsuńPyszny ! :)
OdpowiedzUsuń