Składniki:
(porcja na ok. 30 sztuk)
- Serek homogenizowany 2 po 140 g
- Mąka pszenna 250 g
- Jajka 2
- Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
- Sól szczypta
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wychodzi dość rzadkie i klejące i takie ma być.
Uformować kulki dłońmi lekko natłuszczonymi w oleju. Wrzucamy bezpośrednio na rozgrzany olej. Smażymy na wolnym lub średnim ogniu. Pączusie same się obracają w trakcie smażenia. smażymy kilka minut do uzyskania złotego koloru.
Wyciągamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Takiego przepisu szukałam. Każdy pączek to dziś bardzo dużo radości. Smacznego.
OdpowiedzUsuńciesze sie :)
OdpowiedzUsuńCzy można użyć mąki ryżowej lub kokosowej
OdpowiedzUsuń