Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Składniki:

  1. Karkówka 1,5 kg ( 9 plastrów)
  2. Cebula duża
  3. Majonez 8 łyżek
  4. Ser żółty 8 plastrów
  5. Sól
  6. Pieprz
Przygotowanie:

Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze. 
Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki.

Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć  wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. 

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz