Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułem


Składniki:
  1. Opakowanie ciasta francuskiego
  2. Filet z kurczaka 500 g
  3. Brokuł 500 g
  4. Ser żółty 100 g
  5. Przecier pomidorowy/koncentrat/ketchup łyżka
  6. Przyprawa do gyrosa łyżka
  7. Jajko
  8. Sezam
Przygotowanie:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Podsmażyć krótko na patelni.

Brokuł podzielić na różyczki a następnie ugotować w osolonej wodzie przez 7 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą.

 Na środku ciasta francuskiego rozsmarować przeciec pomidorowy, ułożyć kurczaka oraz brokuły. Na koniec posypać serem. Boki ciasta francuskiego ponacinać na paski. Zaplatać na przemian paski raz z lewej raz z prawej strony. ( patrz film poniżej).

Ciasto posmarować jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec przez ok 20-25 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego!


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze