Składniki:
- Filet z kurczaka 2 pojedyncze
- Nachos 150 g
- Papryka czerwona
- Ogórki konserwowe 5
- Kukurydza konserwowa
- Fasola czerwona z puszki
- Kapusta pekińska mała ok 1 kg
- Pomidory malinowe 2 duże
- Jogurt naturalny 170 g
- Majonez 3 łyżki pełne
- czosnek ząbek
- Sól
- Pieprz
- Przyprawa do gyrosa łyżka
Przygotowanie:
Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy.
Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu.
Kolejna warstwa to kukurydza z puszki, ogórki konserwowe pokrojone w większą kostkę, pomidory pokrojone w większą kostkę, pozostałą kapustę pekińską poszatkowaną. Całość polewamy pozostałym sosem. Całość dekorujemy nachosami. Wokół układam całe nachos, a do środka daje pokruszone. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
super, imprezowa propozycja :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle zapisuję w zakładkach, uwielbiam twoje przepisy, zawsze mi się sprawdzają! Idealne smaki dla mojego narzeczonego :)
OdpowiedzUsuńO takiej sałatce jeszcze nie słyszałam. Bardzo dobrze się prezentuje!
OdpowiedzUsuń