Składniki:
- Kalafior średni ok 1 kg
- Jajka 6
- Cebula średnia
- Kukurydza puszka
- Majonez 4 łyżki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Kalafiora podzielić na większe różyczki, a następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości ( nie może się rozgotować). Po przestudzeniu pokroić na drobne kawałki.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, a następnie pokroić w kosteczkę.
Kukurydze odcedzić.
Cebulę drobno pokroić, zasypać solą ok. 1/2 łyżeczki i wygnieść widelcem. Odstawić na kilka minut.
Wszystkie przygotowane składniki wymieszać w misce. Doprawić sporą ilością pieprzu. Dodać majonez i wymieszać. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Z pewnością podstawa stołu na każdej imprezie. Z chęcią wypróbuje ten przepis
OdpowiedzUsuń