Składniki:
- Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml
- Jajka 5
- Cukier szklanka
- Masło 100 g
- Budyń śmietankowy 1
- Proszek do pieczenia łyżeczka
Przygotowanie:
Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło.
Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Komentarze
Prześlij komentarz