Ekspresowa babka budyniowa


Składniki:

  1. Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml
  2. Jajka 5
  3. Cukier szklanka 
  4. Masło 100 g
  5. Budyń śmietankowy 1
  6. Proszek do pieczenia łyżeczka
Przygotowanie:

Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło.

Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Gotową posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!



Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze