Muffinki Serniczki Izaury


Składniki:
(szklanka 250 ml, porcja na 12 sztuk)

Ciasto:

  1. Mąka pszenna szklanka
  2. Olej 1/4 szklanki
  3. Cukier 1/3 szklanki
  4. Mleko 1/3 szklanki
  5. Jajko
  6. Kakao łyżka
  7. Proszek do pieczenia łyżeczka
Masa serowa:
  1. Twaróg półtłusty 200 g
  2. Żółtko
  3. Cukier 3 łyżki
Polewa:
  1. Czekolada mleczna 20 g
  2. Wiorki kokosowe 2 łyżki
Przygotowanie:

W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko.

Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką.

W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników.

Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym.

Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut.

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Czytelnicy gotują:



Komentarze

Prześlij komentarz