Składniki:
(szklanka 250 ml, porcja na 12 sztuk)
Ciasto:
- Mąka pszenna szklanka
- Olej 1/4 szklanki
- Cukier 1/3 szklanki
- Mleko 1/3 szklanki
- Jajko
- Kakao łyżka
- Proszek do pieczenia łyżeczka
Masa serowa:
- Twaróg półtłusty 200 g
- Żółtko
- Cukier 3 łyżki
Polewa:
- Czekolada mleczna 20 g
- Wiorki kokosowe 2 łyżki
Przygotowanie:
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko.
Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką.
W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników.
Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym.
Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko.
Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką.
W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników.
Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym.
Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń