Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem


Składniki:
  1. Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g
  2. Rabarbar 300 g 
  3. Cukier łyżka
  4. Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody.
Przygotowanie:

Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut. 

Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem.

Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:






Komentarze