Składniki:
- Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g
- Rabarbar 300 g
- Cukier łyżka
- Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody.
Przygotowanie:
Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.
Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem.
Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz