Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Składniki:
  1. Mała główka kapusty ok. 1 kg
  2. Koperek 1/2 pęczka
  3. Masło 2 łyżki
  4. Mąka pszenna 2 łyżki
  5. Sól
  6. Pieprz
  7. Cukier
  8. Sok z cytryny
Przygotowanie:

Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości. Jeśli wody będzie zbyt wiele po ugotowaniu odlewamy część płyny. Dodajemy posiekany koperek.

W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy mąką i przesmażamy na jasną zasmażkę.

Zasmażkę przelewamy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz odrobiną soku z cytryny. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Komentarze