Składniki:
(Blaszka 25x35)
- Serek homogenizowany 800 ml
- Galaretki 6 sztuk różne kolory
- Herbatniki ok 18 sztuk
Galaretki rozpuścić najlepiej na dwie tury. Najpierw przygotować trzy galaretki dwie rozpuścić w szklance wody, a jedną w półtorej szklanki wody. Wymieszać i odczekać do przestudzenia. Galaretka ma być płynna.
Gdy pierwsze galaretki będą przestudzone przygotować kolejne 3 galaretki w ten sam sposób dwie rozpuścić w szklance wody a jedną w półtorej szklance.
Każdą Galaretkę rozpuszczoną w szklance wody wymieszać z 200 ml serka homogenizowanego.
Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć folią pożyczą, a na dno ułożyć herbatniki. Wylewamy pierwszą warstwę z serkiem homogenizowanym. Wkładam do lodówki na ok. 15-20 minut. Wylewamy kolejną wartę z serkiem homogenizowanym i chłodzimy. Kolejno wylewamy warstwę galaretki bez serka homogenizowanego i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Gdy kolejne 3 galaretki przestygną powtarzamy tą samą czynność. Dwie galaretki łączymy z serkiem homogenizowanym a jedną zostawiamy.
Wylewamy najpierw warstwy z serkiem homogenizowanym i na koniec warstwę czystej galaretki.
W efekcie końcowym mamy herbatki, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, galaretkę, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, kończmy warstwą z samej galaretki.
Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Ekstra ładnie fajnie i kolorystycznie wygląda ten tęczowy sernik z serków homogenizowanych :-)
OdpowiedzUsuńŁadnie to mało powiedziane! Od razu zwrócił moją uwagę przeglądając bloga. Trzeba spróbować zrobić samemu. Mam nadzieję, że wyjdzie mi równie efektowny, bo ciasta bez pieczenia, to coś co lubię:)
OdpowiedzUsuń