Błyskawiczny murzynek

 Składniki:
(szklanka 250 ml)

  1. Mąka pszenna 2 szklanki
  2. Jajka 2
  3. Olej 1/2 szklanki
  4. Kakao pełna łyżka
  5. Cukier szklanka
  6. Mleko szklanka
  7. Powidła/ dżem 2 łyżki
  8. Soda łyżeczka
Przygotowanie:

Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Przełożyć do keksówki lub blaszki nie większej niż 35 na 25 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 45 minut.

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:








Komentarze