Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami

Składniki:
  1. Tortilla 6 sztuk
  2. Mięso mielone 400 g
  3. Pieczarki 400 g
  4. Mozzarella tarta 200 g
  5. Cebula średnia
  6. Puszka pomidorów krojonych
  7. Koncentrat pomidorowy pełna łyżeczka
  8. Sól
  9. Pieprz
  10. Papryka słodka łyżeczka pełna
  11. Czerwona papryka 1/2
  12. Olej do smażenia
  13. Natka pietruszki posiekana dwie łyżki
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni. 

Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor. 

Dodajemy paprykę, podsmażone wcześniej pieczarki, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Na środku każdej tortilli wykładamy farsz, posypujemy odrobiną sera i zwijamy. ( Sposób zwijania zobaczycie w filmie poniżej.)

Przekładamy do blaszki wysmarowanej odrobiną oleju. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. U mnie pierwsze 10 minut pod przykryciem. Smacznego!.

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:











Komentarze

Prześlij komentarz