Składniki:
- Opakowanie wafli 4 sztuki
- Wiórki kokosowe 1 i 3/4 szklanki
- Masło 200 g
- Cukier szklanka
- Cukier kokosowy 15 g ( opcjonalnie)
- Mleko 1/2 szklanki
Przygotowanie:
W garnku umieścić cukry, masło i mleko. Gdy masło z cukrem się rozpuści wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i zagotować. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
Ciepłą ale nie gorącą masę rozsmarować na waflach.
Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą, docisnąć np. deską i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pokroić na mniejsze wafelki. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
apetyczne te wafelki
OdpowiedzUsuń