Wafelki kokosowe

Składniki:
  1. Opakowanie wafli 4 sztuki
  2. Wiórki kokosowe 1 i 3/4 szklanki
  3. Masło 200 g
  4. Cukier szklanka
  5. Cukier kokosowy 15 g ( opcjonalnie)
  6.  Mleko 1/2 szklanki
Przygotowanie:

W garnku umieścić cukry, masło i mleko. Gdy masło z cukrem się rozpuści wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i zagotować. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i lekko przestudzić. 

Ciepłą ale nie gorącą masę rozsmarować na waflach.

Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą, docisnąć np. deską i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pokroić na mniejsze wafelki. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:










Komentarze

Prześlij komentarz