Składniki:
(ok. 20 sztuk)
- Mięso mielone drobiowe 500 g
- Czosnek ząbek
- Jajko
- Cebula mała
- Bułka tarta łyżka
- Słodka papryka 1/2 łyżeczka
- majeranek 1/2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz
- Mąka do obtaczania pulpecików ok. 3 łyżki
- Pomidory krojone w puszcze
- Koperek garść
- Woda 1/4 szklanki
Przygotowanie:
Do miski przekładamy mięso mielone, czosnek, podsmażoną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość mieszamy do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe kuleczki u mnie wychodzi ok. 20 sztuk. Każdą obtaczamy w mące.
Tak przygotowane pulpeciki obsmażamy z każdej strony przez ok. 1 minutę. Zalewamy pomidorami i całość dusimy ok.10-15minut. Pod koniec jeśli pomidory będą zbyt gęste podlewamy wodą ok .1/4 szklanki. Całość posypujemy dużą ilością posiekanego koperku. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz