Syrop z cebuli

 Składniki:

  1. Cebula 250 g
  2. Miód 5 pełnych łyżek
Dodatki opcjonalnie:
  1. Sok wyciśnięty z jednej cytryny
  2. Imbir kawałek ok. 2 cm
  3. Kurkuma kawałek ok. 2 cm
Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki. 

Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.


Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:














3 komentarze: