Muszle makaronowe faszerowane sałatką

 Składniki:
(porcja na 12-14 sztuk)

  1. Muszle makaronowe 12-14 sztuk
  2. Filet z kurczaka pojedynczy
  3. Kukurydza 3 łyżki
  4. Ogórki konserwowe 6 małych
  5. Szczypiorek 3 łodygi
  6. Papryka czerwona 1/2
  7. Por biała część 3 cm
  8. Majonez łyżka
  9. Sól
  10. Pieprz
  11. Ulubione przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)
  12. Natka pietruszki gałązka do dekoracji
Przygotowanie:

Fileta podkroić drobno, przyprawić solą oraz pieprze lub ulubionymi przyprawami np. gyros. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Muszle makaronowe ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pora drobno pokroić, posolić i wygnieść w dłoniach lub widelcem. Odstawić na 3 minuty.

W tym czasie pokroić i przełożyć do miski ogórki, paprykę, szczypiorek. Dodać pora, filet z kurczaka. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. Gotową sałatką nafaszerować zimne muszle makaronowe. Udekorować szczypiorkiem i pietruszką, Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
















Komentarze