Składniki:
- Płaty śledziowe 500 g u mnie w oleju
- Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
- Ocet 3 łyżki
- Cebula 2
- Cukier 2 łyżki
- Liść laurowy 3
- Ziele angielskie 3
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.
Śledzie wymieszać z zalewą. Odstawić na minimum 24 godziny. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Ja robię tak samo tylko dodaje jeszcze 2 łyżki keczupu
OdpowiedzUsuń