Sałatka pieczarkowa

 Składniki:

  1. pieczarki 500 g
  2. Ogórki konserwowe 6
  3. Kukurydza konserwowa puszka
  4. Cebula czerwona mała
  5. Jajka 5
  6. Majonez 3 łyżki
  7. Musztarda łyżeczka pena
  8. Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  9. Sól
  10. Pieprz
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.

Oczyszczone pieczarki wrzucamy do wrzącej osolonej wodzie i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Moje pieczarki były średniej wielości, duże pieczarki przekroić na pół. 

Po ty czasie przecedzić i zostawić na durszlaku do przestudzeniu. Zimne odcedzić z nadmiaru wody.

Pieczarki, jajka, cebulę, ogórki pokroić w kosteczkę, dodać kukurydzę, natkę, Sól, pieprz oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze