Składniki:
- pieczarki 500 g
- Ogórki konserwowe 6
- Kukurydza konserwowa puszka
- Cebula czerwona mała
- Jajka 5
- Majonez 3 łyżki
- Musztarda łyżeczka pena
- Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo.
Oczyszczone pieczarki wrzucamy do wrzącej osolonej wodzie i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Moje pieczarki były średniej wielości, duże pieczarki przekroić na pół.
Po ty czasie przecedzić i zostawić na durszlaku do przestudzeniu. Zimne odcedzić z nadmiaru wody.
Pieczarki, jajka, cebulę, ogórki pokroić w kosteczkę, dodać kukurydzę, natkę, Sól, pieprz oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz