Błyskawiczne ciasto widelcem mieszane z jabłkami i kruszonką

 Składniki:
(szklanka 250 ml)
(tortownica 24 cm)

Ciasto:

  1. Mąka pszenna 3 szklanki
  2. Jajka 4
  3. Olej 3/4 szklanki
  4. Jogurt naturalny 3/4 szklanki
  5. Cukier 3/4 szklanki
  6. Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki
Dodatkowo :
  1. Jabłka 3-4 średniej wielkości
Kruszonka:
  1. Mąka 100 g
  2. Masło 50 g
  3. Cukier 50 g
Przygotowanie:

Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, jogurt, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca przez chwilę. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:









Komentarze