Składniki:
(szklanka 250 ml)
(tortownica 24 cm)
Ciasto:
- Mąka pszenna 3 szklanki
- Jajka 4
- Olej 3/4 szklanki
- Jogurt naturalny 3/4 szklanki
- Cukier 3/4 szklanki
- Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki
Dodatkowo :
- Jabłka 3-4 średniej wielkości
Kruszonka:
- Mąka 100 g
- Masło 50 g
- Cukier 50 g
Przygotowanie:
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, jogurt, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca przez chwilę. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz