Składniki:
(składniki na 16 sztuk)
- Mąka pszenna 200 g
- Masło 150 g
- Cukier puder 50 g
- Orzechy mielone 50 g
- Żółtka surowe 2
- Żółtka ugotowane 2
- Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na rogaliki przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Blat podsypać mąką. i każdy kawałek ciasta rozwałkować na kształt koła . Grubość ciasta ok 2-3 mm.
Każde koło podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut.
Gotowe posypać pudrem, polukrować lub oblać czekoladą. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz