Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

 Składniki:

  1. Jajka 5
  2. Pieczarki 6 większych
  3. Szczypiorek 1/2 pęczka
  4. Chrzan łyżeczka
  5. Majonez Kielecki 2 łyżki
  6. Sól
  7. Pieprz
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i obrać. Obrane pieczarki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut na wolnym ogniu. Odcedzić, przestudzić i lekko odcisnąć. Pieczarki pokroić w drobną kostkę.

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i drobno je pokroić lub roznieść widelcem. Do żółtek dodajemy pokrojone pieczarki i połowę porcji szczypiorku. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprze. Dodajemy chrzan oraz Majonez Kielecki. Wszystko razem mieszamy.

Połówki jajek wypełnić. Udekorować pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!

Zachęcam do spróbowania Majonezu Kieleckiego ze względu na doskonały smak i konsystencję. Jest to Polski produkt, posiada bardzo dobry skład bez substancji konsekrujących. Doskonale sprawdzi się również do innych przepisów z dodatkiem majonezu.

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
 

Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







#teamkielecki










Komentarze

  1. Majonez rzeczywisce jest najlepszy ze wszystkich
    Ale najważniejsze ze nue zawuera substancji KONSEKRUJAĄCYCH 🤣🤣🤣🤣🤣😌🤣

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz