Pieczone skrzydełka w ketchupie i majonezie

 Składniki:

  1. Skrzydełka 8 sztuk
  2. Ketchup 3 łyżki
  3. Majonez 2 łyżki
  4. czosnek 3 ząbki
  5. Papryka słodka pełna łyżeczka
  6. Sól łyżka płaska
  7. Pieprz łyżeczka
Przygotowanie: 

W misce przygotować marynatę. Przełożyć ketchup, majonez oraz czosnek. Kolejno dodać sól, pieprz, paprykę słodką. Wszystko razem wymieszać. 

Skrzydełka umyć i osuszyć z nadmiaru wody. Dokładnie wymieszać w marynacie.

Odstawić na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Skrzydełka pieczemy ok. 60 minut. Ostatnie 10 minut pieczemy bez przykrycie aby mięso ładnie się zarumieniło. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz