Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu

 Składniki:

  1. Jajka 5
  2. Szynka 150 g
  3. Szczypiorek 1/2 pęczka
  4. Majonez 2 łyżki
  5. Chrzan łyżeczka pełna 
  6. Sól
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, pokrojoną w kostkę szynkę. 

Doprawić do smaku solą, dodać chrzan i majonez. Wszystko razem wymieszać.

Przygotowanym farszem napełnić białka "z górką". Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:



 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz