Jajka faszerowane tuńczykiem

 Składniki:

  1. Jajka 5 sztuk
  2. Tuńczyk w oleju lub sosie własnym puszka
  3. Szczypiorek 1/2 pęczka
  4. Musztarda pełna łyżeczka
  5. Majonez 2 łyżki
  6. Opcjonalnie sól lub pieprz w razie koniczności
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka.

Żółtka rozgnieść widelcem, dodać tuńczyka z puszki olewając nadmiar oleju. Dodać posiekany szczypiorek. Na koniec dodać musztardę i majonez. Wszystko razem wymieszać. W razie konieczności doprawić solą lub pieprzem. 

Białka napełnić przygotowanym farszem. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz